Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /web/diosgyori/diosgyoritc.hu/libraries/joomla/string/string.php on line 27

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /web/diosgyori/diosgyoritc.hu/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /web/diosgyori/diosgyoritc.hu/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/diosgyori/diosgyoritc.hu/libraries/joomla/string/string.php:27) in /web/diosgyori/diosgyoritc.hu/libraries/joomla/session/session.php on line 658

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/diosgyori/diosgyoritc.hu/libraries/joomla/string/string.php:27) in /web/diosgyori/diosgyoritc.hu/libraries/joomla/session/session.php on line 658
Versenykiírás

Letölthető változat

Nyílt Országos Csapatbajnokság (OCSB)
2015. október 24. szombat

Nyílt Országos Pontbegyűjtő rendszerű Csapatbajnokság (PCSB)
2015. október 25. vasárnap
Miskolc – Csókás

Rendező:

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club (3534 Miskolc, Árpád u. 1-3.; tel.: 30/442-8425; email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

A versenyek tervezett programja:

 • 2015. október 23. délután Bükkfennsík Kupa regionális rangsoroló verseny Bükkszent-kereszten, Miskolctól 15 km-re. A csapatbajnokságok terep-bemutatójaként javasolt verseny; külön kiírása lesz.
 • 2015. október 24. szombat (Hagyományos) Nyílt Országos Csapatbajnokság (OCSB)
 • 2015. október 25. vasárnap Nyílt Országos Pontbegyűjtő rendszerű Csapatbajnokság (PCSB)

Versenybíróság:

 • Elnök - Gerzsényi Zsolt
 • Elnökhelyettes - Makai András
 • Titkár - Debnár Zsuzsanna (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
 • Pályakitűzők: OCSB - Zsigmond Tíbor, Balabás Péter
 • PCSB - Less Áron
 • Ellenőrzőbírók: OCSB - Tóth Tamás (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
 • PCSB - Spiegl János (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Tervezett nullidők:

 • OCSB 11:00;
 • PCSB: 9:30 (előző éjszaka óraátállítás!)

Versenyközpont: Miskolc-Csókás; GPS: 48.124560, 20.586164

Rendezéstechnikai kérdések:

OCSB (idézet a 2015-ben érvényes Bajnoki Rendszerből):

 • A csapateredmények megállapítása az időeredmények összeadásával történik, elhagyható eredmény nincs.
 • A rendezőség a csapatok 1., 2., 3., illetve 4. futóit csoportonként külön sorolja, a csoportok különböző pályákon futnak. A pályáknak különböző hosszúságúnak (a leghosszabb pályához képest maximum 40 % eltérés megengedett), valamint különböző nehézségi fokúnak kell lenniük. A pályákra vonatkozó információt az értesítőben előre közölni kell. A csapat tagjai választhatnak, hogy melyik csoportban futnak.
 • A pályák mindegyikének valamely pályakombinációból legalább egyet tartalmaznia kell, az alkalmazott pályakombináció kategóriánként eltérő lehet. Alkalmazható kombinációk:
  • Farsta pályák
  • Pillangó
  • Szabad pontfogás
  • Választható pontok

PCSB (idézet a 2015-ben érvényes Bajnoki Rendszerből):

 • A bajnokságot a Versenyszabályzatban részletezett pontbegyűjtő csapatverseny formában kell megrendezni, azaz:
  „A csapat tagjai egyszerre rajtolnak el. A csapat versenyidejét a csapat utolsó beérkező tagjának érkezési ideje határozza meg. A csapat minden tagjának ugyanolyan térképet kell biztosítani. A rajtlista az egyéni versenyekhez hasonlóan sorsolással készül, a csapatok egyenlő időközönként indulnak. Lehetőség van a mezőnyt együtt, tömegrajttal is indítani. A csapatlétszámot a kiírás határozza meg. A feladatot a csapat tagjai közösen oldják meg. Nem rangsoroló verseny. A kategória függvényében minden csapattagnak 5-12 kötelező pontot kell érintenie a térképen megadott sorrendben. Ezeket a kötelező pontokat a térképen folyamatos nagybetűvel (A, B, C, D, ...) kell sorszámozni és egymással összekötni. A további pontokat az első pont megfogása után és a befutó pont érintése előtt kell megfogni. Ezeket a pontokat csapatonként egy a csapat által választott versenyzőnek kell érinteni. A csapatnak versenyidejükben kell eldönteni, hogyan érintsék az elosztott pontokat a legjobb módon, figyelembe véve a csapattagok képességeit. A pontmegnevezésben a kötelező pontokat a szétosztandó pontoktól elkülönítve a pontfogási sorrend megjelölésével (nagybetű) és a kóddal, valamint szimbóljával kell ábrázolni. A pályaadatok között fel kell tüntetni a kötelező pontok, illetve a szétosztandó pontok számát."

Terepleírás:

A Bükk-hegység „Kisfennsík" nevű területe, 290-690 méter közötti tengerszint feletti magasságban. A terep központi része (ahol a rövidebb pályák vezetnek) klasszikus töbrös terep, sok pontszerű objektummal, az átlagosnál több sziklával. A terep másik részét nagyobb domborzati formák, meredekebb hegyoldalak alkotják. Az erdő legtöbb helyen jól futható, helyenként a vágások nyomán felnőtt újulat nehezíti a futást. Az úthálózat átlagos, bizonyos utak a levélhullás után nehezebben észrevehetőek. A láthatóság az ősz második felében jó.

Térkép:

OCSB-PCSB: 1:15.000 / 5m-es térképpel (ISOM) futnak az F/N 16 A, 18 A, 20 A, 21 A kategóriák. A többi kategória 1:10.000 / 5 m-es térképpel (ISOM) fut. Helyesbítés: 2015 nyár.

Régi térkép: Kisfennsík 2003-2005. A kiírás megjelenésétől számítva a bajnoki kategóriákban indulók számára teljes letiltás van érvényben a lilával határolt területen belül. Kivételt képeznek a letiltás alól az aszfaltozott utak, amelyeken autóval, motorral, illetve kerékpárral keresztül szabad hajtani.

Kategóriák:

OCSB: Háromfős bajnoki kategóriák (csapatok): F/N 14 A, 16 A, 18 A, 20 A, 105 A, 125 A, 145 A, 165 A; F 185 A, 205 A; N 21 A. Négyfős bajnoki kategória (csapat): F 21 A. Nem-bajnoki, egyéni kísérő kategóriák: nyílt könnyű, nyílt technikás rövid, nyílt technikás hosszú.

PCSB: Háromfős bajnoki kategóriák (csapatok): F/N 14 A, 16 A, 18 A, 20 A, 21A, 105 A, 125 A, 145 A, 165 A; F 185 A, 205 A. Nem-bajnoki, egyéni kísérő kategóriák: nyílt könnyű, nyílt technikás rövid, nyílt technikás hosszú.

Nevezés:

On-line az ENTRY-n keresztül, illetve e-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen a bajnokság (OCSB/PCSB), az egyesület és a kategória megjelölésével. Telefonos nevezést nem fogadunk el. Az e-mailen érkezett nevezéseket visszaigazoljuk – ha a küldést követő második munkanap végéig nem érkezik visszaigazolás, kérjük a nevezést megismételni.

A csapatok összeállítását csak a verseny előtti nap 20 óráig kell megadni.

Nevezési határidő:

2015. október 12-ig (hétfő). Kísérleti jelleggel az OB-kra október 16-ig is elfogadunk nevezéseket, pótdíjjal.

Nevezési díjak:

Verseny, kategóriák október 12-ig október 16-ig október 16. után

OCSB, PCSB bajnoki kategóriák 2.200 Ft / fő 4.000 Ft / fő nem lehetséges

OCSB, PCSB nyílt kategóriák 800 Ft / fő 800 Ft / fő 1.000 Ft / fő

Október 16. után már csak a nyílt kategóriákba lehet nevezni. Az egyesület a benevezett csapatok (illetve a nyíltban versenyzők) után a nevezési díjat a helyszínen készpénzben köteles megfizetni. A nevezési díj átutalással is fizethető, erről bővebben a Versenyértesítőben írunk.

Pontérintés:

A versenyeket SPORTident elektronikus rendszerrel bonyolítjuk le. Dugóka bérelhető (300 Ft / futam), az F/N 14 kategóriákban futók számára ingyenes.

Szállítás:

Nem szervezünk. A Versenyközpont a városi autóbusz megállójától gyalog (1.300 m / 130 m szint) megközelíthető.

Szállás:

 • Kollégiumban Miskolcon 2.000 Ft / fő / éj + 18 éves kor felett 450 Ft IFA.
 • Tornateremben Miskolcon 1.000 Ft / fő / éj

Díjazás:

A kategóriák győztesei elnyerik a Magyarország Csapat-, illetve Pontbegyűjtő Csapatbajnoka címet. Az 1-3. helyezettek érem és tiszteletdíjban részesülnek. Nyílt kategóriákban nem tartunk eredményhirdetést.

Egyebek:

 • Október 23-án pénteken a Csapatbajnokságok terepbemutatójaként javasolt versenyként Bükkfennsík Kupa rövidített normáltávú RR versenyt rendezünk Bükkszentkereszten, kora délutáni rajttal.
 • A tervek szerint az OCSB-t „többkörös" rendszerben rendezzük meg (a rövid pályát futó kategóriák kivételével). A rajt és a cél így a tervek szerint azonos helyen lesz.
 • A versenyek ideje alatt szalagos pályán gyerekversenyt rendezünk, melyen nincs nevezési díj és a helyszínen lehet jelentkezni.
 • A tervezett pályaadatokat október 5-ig megjelentetjük az MTFSz honlapon.
 • A versenyen mindenki saját felelősségére indul.
 • A versenyközpontban büfé, illetve rendezvénysátor üzemel.

Miskolc, 2015. június 23.

Mindenkit szeretettel vár a Versenybíróság!

Partnerek

helynekem

borsodbos